Direct naar inhoud

Ortec: ‘Zet solidariteitsreserve ook in bij slechte rendementen’ — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 17 juni 2024

Volgens Ortec Finance moeten fondsen de solidariteitsbuffer ook kunnen aanspreken als overrendementen tegenvallen. Dit beschermt de nominale uitkering bij slecht weer en draagt bij aan koopkrachtbehoud voor gepensioneerden.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks pensioennieuws, -achtergronden en -opinie per e-mail
  • Vier keer per jaar Pensioen Pro Magazine (inclusief Vermogensbeheergids) per post
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

1 reactie

  1. A.C.M. Kuypers
    1 maand geleden

    Bij invaren kunnen de reserves boven de technische voorziening, na adequate toevoeging aan de solidariteitsreserve, inhaalindexatie en ongedaan maken van kortingen, ook niet direct – al dan niet met spreiden – worden toegevoegd aan de persoonlijke pensioenvermogens maar aan een bestemmingsreserve toekomstige toeslagverlening. Als het overrendement op het persoonlijk pensioenvermogen van pensioengerechtigden onvoldoende is om de inflatie te corrigeren (of een ambitieus % daarvan) kan het verschil worden aangevuld uit die bestemmingsreserve. Een vergelijkbaar % wordt dan natuurlijk ook toegevoegd aan het persoonlijk pensioenvermogen van (gewezen) deelnemers. Bij de omvang van de solidariteitsreserve moet daar natuurlijk ook rekening mee worden gehouden.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.