Meest gelezen

3 reacties

Toch wel merkwaardig dat het overrendement, bedoeld om toeslagen te verlenen, gebruikt moet worden om de dekkingsgraad op peil te brengen in plaats van toeslagen te verlenen. Dat heeft alles te maken met het jarenlange beleid van deze grote pensioenfondsen om hun premie te berekenen met demping op basis van toekomstig rendement in plaats van gewoon de kostendekkende premie in rekening te brengen, of de sociale partners te laten weten dat de reglementaire opbouw omlaag moet bij gelijkblijvende - te lage - premie.

A.C.M. Kuypers

Een fraaie illustratie van hoe het FTK een achteruitkijkspiegel systeem is dat met nauwkeurigheid het verleden voorspelt. En als dat nog steeds niet duidelijk is, dan moet de verlaging van de ufr in een periode van rentestijging, waarin zelfs dhr Knot zegt dat die gaat aanhouden toch overtuigen?

Mooi dat het FTK (een schepping van dezelfde hr Knot) binnenkort gaat verdwijnen, maar zijn de kosten van het vernielen van een van de beste pensioensystemen ter wereld plus de degradatie van het vertrouwen in de pensioenfondsen niet een beetje hoog?

P. Kraneveld

Beste redactie van PensioenPro. Ik was vandaag blij verrast dat nu.nl de naam van bpfBOUW goed schreef. In ons favoriete vakblad gaat het echter nog steeds niet goed.

De juiste schrijfwijze is: bpfBOUW.

J. van der Laan

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.

Inloggen