Direct naar inhoud

Waarom je ook niet meer in China moet beleggen

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 20 september 2022

Veel pensioenfondsen zijn naar aanleiding van oplopende geopolitieke spanningen en toenemende aandacht voor duurzaam beleggen hun landenbeleid aan het aanscherpen. Pensioenfonds PostNL en verzekeraar ASR, te gast in deze aflevering van Pensioen Pro in Gesprek, hebben al zo’n beleid.

Getty Images/iStockphoto

Door op 24 februari Oekraïne binnen te vallen wees Rusland beleggers op de relevantie van het begrip ‘landenrisico’. Vrijwel alle pensioenfondsen investeerden op een of andere manier in Rusland, maar in één klap werden hun beleggingen in het land waardeloos. In reactie hierop zijn veel pensioenfondsen nu bezig hun landenbeleid te herzien. Wat moet je bijvoorbeeld met China? Dat is immers ook een land waarmee de politieke verhoudingen vertroebelen.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

René van de Kieft van pensioenfonds PostNL en directeur vermogensbeheer bij ASR Jack Julicher vertellen in deze gratis te beluisteren podcast van Pensioen Pro over de keuzes die ze gemaakt hebben bij het ontwikkelen van hun landenbeleid. Wanneer sluit je een land precies uit, en heeft zo’n beslissing ook effect op het rendement van je beleggingsportefeuille?

Abonneer u nu meteen bij Spotify, Apple of Google en mis geen aflevering van Pensioen Pro in Gesprek.