Direct naar inhoud

Hoe pensioenfondsen afspraken aanpassen om meer te indexeren

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 11 januari 2023

Onder meer PGB en PostNL pasten indexatieafspraken aan. PMT en PME verhogen hun beleggingen in woningen. En alle pensioenfondsen in het Klimaatcommitment hebben een actieplan. Dit alles in nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• De pensioenfondsen PGB, ING, PostNL en KLM-grondpersoneel hebben hun bestaande indexatieafspraken voor 2023 aangepast. Zo kunnen ze deelnemers meer compenseren voor de torenhoge inflatie. Redacteur Sameer van Alfen vertelt hoe ze dat doen.

• PMT en PME willen het aandeel woningen in hun Europese vastgoedportefeuille verhogen van 25% naar ongeveer 45% in 2025. Waarom ze dat doen, legt Sameer van Alfen ook uit.

• Alle veertien pensioenfondsen die in 2019 het Klimaatcommitment hebben ondertekend, hebben eind vorig jaar zoals afgesproken een actieplan ingediend. Redacteur Frank van Alphen vertelt hoe ze het doel om de CO2-uitstoot in 2030 te halveren willen behalen.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.