Direct naar inhoud

Waarom de regering de pensioenhervorming heeft verbonden aan EU-steungeld

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 26 januari 2023

Als de Wet toekomst pensioenen niet doorgaat, dan loopt Nederland geld mis uit het Europese coronaherstelfonds. En pensioenfondsen moeten mogelijk de pensioenpremies verhogen in 2024, ondanks de gestegen rente. Dit alles in de nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in minder dan een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

•Mocht de Wet toekomst pensioenen niet doorgaan, dan kan Nederland geen volledige aanspraak maken op €4,7 mrd uit het EU-coronaherstelfonds. Het kabinet heeft de Wtp als voorwaarde aangedragen voor het krijgen van Europese steun. Redacteur Sameer van Alfen vertelt waarom het kabinet dit heeft gedaan.

•De gedempte kostendekkende premie op basis van verwacht rendement voor een gemiddeld fonds gaat circa 11% omhoog als fondsen moeten rekenen met het lagere aandelenrendement van de commissie Parameters, verwacht adviesbureau Sprenkels & Verschuren. Maar mogelijk wordt de soep niet zo heet gegeten als die wordt opgediend, legt redacteur Frank van Alphen uit.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.