Direct naar inhoud

Wat de winst van BBB betekent voor de nieuwe pensioenwet

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 22 maart 2023

Een krappe meerderheid resteert voor de Wet toekomst pensioenen in de Eerste Kamer na de Provinciale Statenverkiezingen. APG wil zijn twee grootste klanten niet in hetzelfde jaar overzetten naar het nieuwe stelsel. Dit en meer in nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Na de Provinciale Statenverkiezingen blijft in de Eerste Kamer nog een krappe meerderheid voor de Wet toekomst pensioenen. Over wat de winst van de BoerBurgerBeweging voor de nieuwe wet betekent, vertelt redacteur Olaf Boschman.

• Pensioenuitvoerder APG wil zijn twee grootste klanten ABP en BpfBouw niet in hetzelfde jaar overzetten naar het nieuwe stelsel. Dat botst met een eis van De Nederlandsche Bank, vertelt redacteur Tjibbe Hoekstra.

• Als pensioenfondsen salarisgegevens niet meer zelf opvragen bij bedrijven, maar gebruik maken van gegevens van de Belastingdienst, scheelt dat geld en tijd. Hoofdredacteur Maarten van Wijk vertelt dat de praktische bezwaren ertegen steeds kleiner worden.

Abonneer u op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.