Direct naar inhoud

De pensioenwet, bestuursmodellen en de bonussen van APG

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 19 april 2023

De Eerste Kamer wil de behandeling van de pensioenwet nog afronden in de huidige samenstelling. Het pensioenfonds Huisartsen kiest voor het omgekeerd gemengde bestuursmodel. En APG keert ondanks een negatief rendement meer bonussen uit. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Het pensioenfonds Huisartsen kiest als eerste beroepsfonds voor het omgekeerd gemengd bestuursmodel. Redacteur Lieuwe Koopmans legt uit waarom. Een reeks ondernemings- en bedrijfstakfondsen koos al eerder voor dit model.

• Vermogensbeheerder APG keerde vorig jaar €51,7 mln euro aan bonussen uit aan de eigen medewerkers. Dat is ruim €3 mln euro meer dan in 2021. Dat, ondanks het negatieve rendement. Hoe dat kan, licht redacteur Tjibbe Hoekstra toe.

• De Eerste Kamer heeft nog veel vragen over de nieuwe pensioenwet, maar wil de behandeling ervan wel afronden in de huidige samenstelling. Redacteur Olaf Boschman vertelt over de stand van zaken.

Abonneer u op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.