Direct naar inhoud

Waarom de Tweede Kamer de pensioenwet in stukken knipt

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 16 november 2022

De Tweede Kamer gaat de Wet toekomst pensioenen artikel voor artikel behandelen. Pensioenfonds Zorg & Welzijn gaat de pensioenen met 6% verhogen. En PME, PMT en ABP reageren terughoudend op het pleidooi van Defensie en de NAVO om investeringen in wapenfabrikanten op te voeren. Dit en meer in nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Hoe de Wet toekomst pensioenen eruit gaat zien, is nog steeds niet duidelijk, bleek vorige week na het tweede plenaire debat over de nieuwe pensioenwet in de Tweede Kamer. Dinsdag besloot de Kamer om de nieuwe wet artikel voor artikel te behandelen. Over hoe zij dat gaat doen, vertelt redacteur Olaf Boschman.

• Minister van Defensie Kajsa Ollongren en de NAVO riepen vorige maand grote beleggers op om wapenproducenten niet uit te sluiten en investeringen in wapenfabrikanten op te voeren. Hoe bedrijfstakpensioenfondsen dit pleidooi ontvangen, vertelt redacteur Lieuwe Koopmans.

• Pensioenfonds Zorg & Welzijn maakte als eerste van de grote pensioenfondsen het indexatiebesluit bekend. Het fonds verhoogt de pensioenen met ingang van komend jaar met 6 procent. Die indexatie is niet de maximaal mogelijke. Waarom, dat legt hoofdredacteur Maarten van Wijk uit.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.