Direct naar inhoud

Waarom stoppen zoveel ondernemingsfondsen ermee? — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 10 juli 2024

Negentien ondernemingspensioenfondsen willen hun zelfstandige bestaan opgeven. PostNL en perikelen rond de inkoop van vroegpensioenrechten. En een profiel van pensioenminister Eddy van Hijum. Dit in De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in een klein half uur het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster


In deze aflevering:
• Negentien ondernemingspensioenfondsen willen binnen nu en vijf jaar hun zelfstandige bestaan opgeven. Dat blijkt uit een rondgang van Pensioen Pro. Waarmee dat te maken heeft, licht redacteur Rien Meijer toe.
• Pensioenfonds PostNL mocht de werkgever geen €20 mln korting geven op de inkoop van vroegpensioenrechten, stelde De Nederlandsche Bank. Maar als onderdeel van de transitie mag het in 2026 wél, vertelt hoofdredacteur Maarten van Wijk.
• Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Eddy van Hijum is in het nieuwe kabinet verantwoordelijk voor pensioenen. Het eerste dat er op zijn bord ligt: de verlenging van de transitietermijn. Een profiel, van redacteur Olaf Boschman.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyApple of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.