Direct naar inhoud

FNV verbindt AOW-leeftijd aan hervorming pensioenstelsel — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 6 december 2017

De FNV wil dat de AOW-leeftijd niet langer doorstijgt en ook zzp’ers en flexwerkers pensioen gaan opbouwen. Dat zegt Tuur Elzinga, lid van het dagelijks bestuur en verantwoordelijk voor pensioen, in een interview in de Volkskrant.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks pensioennieuws, -achtergronden en -opinie per e-mail
  • Vier keer per jaar Pensioen Pro Magazine (inclusief Vermogensbeheergids) per post
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

3 reacties

  1. Anoniem
    7 jaar geleden

    In plaats van de ‘hakken in het zand’, moet de FNV juist inzetten – daarvoor ben je toch als werknemersorganisatie? – opdat werknemers langer door kunnen werken? Dat b.v. de AOW daartoe kan worden geflexibiliseerd is dan een oplossing (wellicht). Maar tegen de internationale trend in blijven vasthouden aan vastgeroest stokpaardjes en de verhoging van de pensioenleeftijd bevriezen?
    En hoezo, begrijp ‘niemand’? Heeft de FNV dan als enige de wijsheid in pacht? De indexatiediscussie is toch een heel andere dan de arbeidsmarkt?

  2. A. van Dijk
    7 jaar geleden

    Ik ben het eens met de heer Gommer, langer doorwerken is voor best veel zelfstandigen een pensioenambitie. Bijvoorbeeld bij kunstenaars. Flexibilisering biedt deze hoger opgeleide mensen, maar eigenlijk alle ZZP’ers de kans een hogere AOW te laten bereiken als alternatief voor een tweedepijlerpensioen.

    Voor de vakbond zou de flexibilisering AOW belangrijker moeten zijn dan de stelselherziening omdat de AOW voor de achterban begrijpelijker en belangrijker is dan de werkgeverspensioenen. niet verbinden maar prioriteren. KPMG pleit voor een super simpele structuur voor inkomensafhankelijke ingangsdatum met een volle AOW, wat vindt de FNV daarvan?

  3. E.J. van Haaren
    7 jaar geleden

    Hoezo zware beroepen? Iemand van 67 daar hoef je ook niets meer van te verwachten van nieuwe technieken, die beent dat ook niet meer bij.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.