Direct naar inhoud

‘Terughalen bronbelasting in EU moet eenvoudiger’ — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 15 februari 2018

Onder meer PGGM, APG en PensionsEurope pleiten voor vereenvoudiging van de procedures om te veel betaalde dividendbelasting terug te halen. Volgens hen zijn er hoge kosten verbonden aan dit soort procedures.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks pensioennieuws, -achtergronden en -opinie per e-mail
  • Vier keer per jaar Pensioen Pro Magazine (inclusief Vermogensbeheergids) per post
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

2 reacties

  1. H. Meerten
    7 jaar geleden

    Een goede fiscale EU definitie van een pensioenfonds.

    Klinkt me als muziek in de oren.

  2. Anoniem
    7 jaar geleden

    Het gaat er niet alleen om of een fonds kwalificeert als pensioenfonds voor fiscale doeleinden of als pensioenfonds geregistreerd staat in het Register Pensioenfondsen, maar ook over de vraag of het fonds dat teruggave vraagt ook de uiteindelijk gerechtigde is tot het dividend (en het onderliggende aandeel). Het land wat terug zou moeten geven wil immers uitsluiten dat de belasting twee of meer keer wordt teruggegeven aan de economische of juridische eigenaar van het aandeel of derivatenbezitters. Zouden pensioenfondsen, al dan niet samen in transparante samenwerkingsverbanden, alleen recht toe recht aan beleggen in de genoteerde aandelen, zou het teruggave proces, of het voldoen aan de teruggave voorwaarden toch niet moeilijk moeten zijn. Juist als er ondoorzichtige constructies worden gebouwd tussen het pensioenfonds en de dividend betalende instelling ontstaan er logischerwijs problemen.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.