Direct naar inhoud

Ook creditcard kan bijdragen aan duurzame doelen VN — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 26 september 2018

Veel pensioenfondsen hebben de sustainable development goals van de VN omarmd als leidraad voor hun impactbeleggingen. Maar ondanks dat enthousiasme is het aantal beleggingsfondsen dat deze doelen nastreeft nog gering.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

1 reactie

  1. P. Kraneveld
    6 jaar geleden

    De credit card redenering grenst aan het ongelooflijke. Credit cards verhogen de belastingopbrengst? Alleen die van de armen, die niet kunnen omkopen. Credit cards scheppen een middenklasse? Hoe dan? De armen in de VS helpen valt onder ontwikkelingshulp? Trump heeft net de belastingen in de VS – één van de rijkste landen ter wereld – verlaagd en daarmee de toch al schrijnende inkomensongelijkheid verder verslechterd.

    Heeft echt niemand door dat het een commercieel belang van MasterCard en Visa is om digitaal betalen te bevorderen? Weet niemand meer dat credit cards geld kosten dat regelrecht van andere landen naar de VS vloeit? Is iedereen vergeten dat munten en bankbiljetten voor rekening van de staat zijn? Dat de armen de grootste gebruikers van munten zijn? Als je echt mensen in ontwikkelingslanden wil helpen met hun betalingen zou je eens kunnen kijken naar landen waar munten niet meer circuleren, landen met hyperinflatie, landen waar alleen bankbiljetten met een lage denominatie circuleren en de corruptie bij aanbesteding van de productie nieuwe munten en bankbiljetten (Kenya is alleen maar het meest recente voorbeeld). Wel jammer dat alleen de armen daarvan zouden profiteren, want wie komt daarvoor nog uit zijn stoel?

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.