Direct naar inhoud

Column | Uithuilen en verder praten — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 23 november 2018

De kater is groot, de vakbonden krijgen de schuld. Dat helpt niet, stelt Jan Tamerus. Volgens hem kan Hans de Boer van VNO-NCW, in plaats van verdrietig te zijn, zichzelf beter afvragen wat hij kan doen om het akkoord alsnog vlot te trekken.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

1 reactie

  1. Anoniem
    5 jaar geleden

    In een gesprek met mevr Wortmann, (de Vz van ABP) op Radio 1, afgelopen woensdag had zij het over een SER advies over een nieuw pensioen stelsel dat nu nog geheim is. In dat advies zouden voorstellen staan voor o.m. wijzigingen van de doorsnee systematiek. Ben benieuwd wat die voorstellen inhouden. Als wij de inhoud kennen, kunnen wij beter beoordelen of dat verbeteringen zijn of niet. Als 61 jarige sta ik nu op de drempel van pensionering. Als jongere heb ik indertijd wel mee betaald aan de pensioen voorziening voor de nu gepensioneerden.
    Als er nu afspraken gemaakt worden dat iedereen gemakkelijk zijn/haar pensioen tegoed kan meenemen als men van werkgever wisselt, dan hoeft de doorsnee systematiek toch niet afgeschaft te worden? Voor degenen die ZZP-er worden: dan weet je toch dat je voor pensioen moet betalen, dat doen wij als werknemers toch ook?

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.