Direct naar inhoud

Onderzoek naar fouten in administratie legt vooral matige communicatie bloot — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 25 juni 2020

Het onderzoek van 50Plus naar pensioenadministraties brengt weinig echte fouten aan het licht. Het laat vooral zien dat de communicatie tekortschiet met onbegrip, irritatie en teleurstelling als gevolg.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

2 reacties

  1. R.W.M. Landkroon
    4 jaar geleden

    wij weten als geen ander dat het berekenen van de uitkering vaak wordt onderschat Wij krijgen niet voor niets verzoeken binnen van pensioenfondsen/ uitvoerders of we de berekeningen over willen nemen en dan liefst met twk. Het vaststellen van bruto is 1 . Het omrekenen van bruto naar netto is 2. Voor beiden heb je specialisten nodig Er wijzigt veel, er is veel deskundigheid nodig om het juist en tijdig te implementeren in de systemen Doel moet altijd zijn om de ontvanger tijdig en juist te betalen. Daar moet je als fonds en of uitvoerder geen risico mee willen lopen Het segment vraagt deskundige segment specifieke ondersteuning. Uitkeringen zijn geen salarissen in de zin dat er net andere deskundigheid wordt gevraagd Je kunt het dus niet maar even bij de werkgever mee laten lopen in de salarisadministratie, zelf een ( verbouwd) salarispakket aanschaffen of de uitvoering neerleggen bij de financiele administrateur. Meer weten over outsourcing van uw excasso Neem gerust contact op.

  2. M. Raaijmakers
    4 jaar geleden

    Volgens mij is het bruto-netto traject van de meeste pensioenuitkeringen in de meeste gevallen zo’n beetje het meest eenvoudige bruto-netto traject wat er is. En zo niet dan worden er waarschijnlijk onnodig kosten gemaakt.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.