Direct naar inhoud

‘Bevoegdheden sociale partners bij bedrijfstakfonds moeten duidelijker’ — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 11 augustus 2020

Besturen van verplichtgestelde bedrijfstakfondsen hoeven gewenste wijzigingen van sociale partners in de pensioenregeling niet door te voeren. Dat kan de invoering van het nieuwe pensioenstelsel bemoeilijken.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

1 reactie

  1. Mr.Dr. R.M.J.M. de Greef
    4 jaar geleden

    Aangezien het bestuur van een pensioenfonds verantwoordelijk is (en niet alleen op grond van pensioenwetgeving) voor de uitvoering zal het bestuur het laatste woord moeten hebben: het bestuur kan zeggen ‘ik kan deze regeling voor die prijs en die risico’s niet uitvoeren’, het bestuur aanvaardt de opdracht dan niet. Dan staan sociale partners die aan de cao-tafel hebben onderhandeld met legen handen en begint het hele circus opnieuw. De bevoegdheden zijn kortom m.i. lastig anders te verdelen. Wel is het verstandig dat het pensioenfondsbestuur in een vroeg stadium op de hoogte wordt gebracht van de denkrichting van sociale partners en het beschikbare budget, zodat het bestuur nog tijdig kan bijsturen en niet voor een voldongen feit wordt geplaatst.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.