Auteur

Maria van Loosdrecht

Advies en communicatie knelpunten voor ppi’s bij nieuwe stelsel

De ppi-markt is in 2020 gegroeid tot bijna €16 mrd vermogen en een miljoen deelnemers, blijkt uit het jaarlijkse overzicht van Pensioen Pro. De overgang naar het nieuwe pensioenstelsel betekent voor de zeven ppi’s veel werk.

‘Schaf franchise af in nieuwe stelsel’

Denivellerend, ingewikkeld en niet uitlegbaar. Het nieuwe stelsel is een mooi moment om eindelijk de franchise af te schaffen, vinden sommige pensioenexperts.

Vooral it-personeel gewild in aanloop naar nieuwe stelsel

De komst van het nieuwe stelsel levert tot nu toe een licht hogere vraag naar personeel op. Op dit moment zijn it'ers het meest gezocht, later wordt meer behoefte aan communicatiedeskundigen en mkb-adviseurs verwacht.

Fonds Houtverwerkende Industrie wil pensioenen overdragen naar Meubel

Pensioenfonds Meubel en pensioenfonds Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw willen samengaan tot een nieuw fonds van ruim €6,5 mrd. Ze hebben nog wel een flink dekkingsgraadverschil te overwinnen.

NN streeft naar 28% groei dc-vermogen in 2025

Het dc-vermogen bij Nationale-Nederlanden steeg vorig jaar met 15% naar €25 mrd. De verzekeraar wil het dc-vermogen laten groeien naar €32 mrd in 2025.

Payrollers bouwen sinds januari pensioen op bij ppi of sectorfonds

Payrolbedrijven mogen sinds begin dit jaar geen pensioen meer opbouwen bij Stipp. Ze zijn vertrokken bij dit pensioenfonds voor uitzendkrachten, maar het is nog onduidelijk waar de meeste payrollers zijn terechtgekomen.

Premie-inkomsten dc stijgen met 43% bij ASR

De premie-inkomsten van het dc-product van ASR stegen in 2020 met 43% ten opzichte van een jaar eerder. Dat is deels te danken aan de omzetting van db-regelingen.

Vijftienduizend nieuwe deelnemers voor PWRI

PWRI, het pensioenfonds voor de sociale werkvoorziening, krijgt er naar verwachting zo’n vijftienduizend nieuwe actieve deelnemers bij dit jaar. Zij vallen onder een nieuwe cao voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Verzekeraars: pensioenfondsen ‘geen deel van de oplossing’ voor pensioengat zzp’ers

Het Verbond van Verzekeraars is kritisch over de voorgestelde zzp-experimenten in het nieuwe stelsel. Pensioenfondsen begeven zich daarmee op het speelveld van verzekeraars en ppi’s, is de vrees.

Bedrijven in dubio over transitie dc-pensioen

Tienduizenden werkgevers met dc-regelingen moeten kiezen hoe ze de doorsneesystematiek afschaffen. Een minderheid wil versneld naar een vlakke premie, maar de meeste bedrijven schuiven de keuze nog voor zich uit.

Rechter: Aon gaf werkgever verkeerd advies over verplichtstelling Zoetwaren

Aon heeft Poppies Bakery ten onrechte geadviseerd zich niet aan te sluiten bij bpf Zoetwaren en te kiezen voor een goedkopere verzekerde regeling. Aon moet opdraaien voor de eventuele kosten als gevold van dit advies.

Fiscalisten voorzien btw-vrijstelling in nieuwe stelsel

Na de stelselhervorming worden pensioenfondsen vrijgesteld van btw over vermogensbeheer en administratie, verwachten fiscalisten – al kunnen de solidariteitsreserve én de kosten voor de overheid een pijnpunt worden.