Euronext is bij het overbrengen van pensioenen naar Delta Lloyd niet tekortgeschoten als werkgever. Dat stelt het gerechtshof Den Haag in een zaak die zich benadeeld voelende ex-werknemers jaren terug hadden aangespannen.
Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:
- Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
- Dagelijks pensioennieuws, -achtergronden en -opinie per e-mail
- Vier keer per jaar Pensioen Pro Magazine (inclusief Vermogensbeheergids) per post
- Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009
1 reactie
De rechter stelt niet; hij oordeelt.
Eén van de meest hardnekkige fouten die in het kader van bespreking van rechterlijke uitspraken – en niet alleen daar, overigens – is het de uitdrukking “de rechter stelt”. In dit geval wordt deze bezigheid toegeschreven aan het Gerechtshof Den Haag.
Het betrekken van een of meer stellingen is de taak van de partijen, in casu door hun raadslieden. Eén van de hoofdregels van het recht luidt: “wie stelt moet bewijzen”. En degene van de partijen die slaagt in het bewijs van zijn stellingen is de winnaar.
De rechter, in casu het Gerechtshof, beoordeelt het geleverde bewijs. En dat heeft in het onderhavige geval geleid tot het oordeel van het hof, dat “Euronext voldoende heeft aangetoond dat zij het besluit tot opzegging van de uitvoeringsovereenkomst met PMA (Pensioenfonds Mercurius Amsterdam) de belangen van de inactieven in voldoende mate heeft aangetrokken’.”