Na het afschaffen van de ANW-compensatie op 1 mei kunnen sommige ABP-deelnemers gebruikmaken van een aanvullingsregeling. ABP heeft hierover alleen op website en via sociale media gecommuniceerd. Kamerleden Pieter Omtzigt en Lenny Geluk-Poortvliet willen opheldering van het kabinet.
Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:
- Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
- Dagelijks pensioennieuws, -achtergronden en -opinie per e-mail
- Vier keer per jaar Pensioen Pro Magazine (inclusief Vermogensbeheergids) per post
- Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009
3 reacties
HET ABP, een teleurstelling van de hoogste orde. Waarom? Een niet uitputtelijke opsomming:
– premies omhoog, uit te keren pensioenbedragen omlaag;
– rendementen matig / zwak en niet te begrijpen gezien de rendementen van andere fondsen;
– vakbonden op het pluche, een drama. beharigen die wel onze belangen of zijn het ordinaire graaiers?
– grootste werkgever BZK laat alles maar gaan, grijpt niet in, onvoorstelbaar;
– prijscompensatie, kennen wij die bij ABP;
ABP staat voor mij voor ‘Altijd Bud en Prut’.
Heren van de vakbond: hou de eer aan jezelf en verdwijn van dat pluche.
mevrouw de voorzitter: draag de functie over aan een persoon die wel verstand heeft van de materie, Zoek bij Shell, detailhandel, ABN AMRO en zo maar vertrek.
Het is inderdaad te treurig voor woorden dat ondanks 10 jaar politieke druk, maatschappelijke druk en richtlijnen vanuit DNB het ABP niet in staat is geweest om volwaardig transparant te communiceren met de belanghebbenden. Dat geeft te denken over het denk- en inlevingsniveau van de bestuurders. Als er onverhoopt een keer goed nieuws is dan kloppen ze zich op de borst, is er sprake van slecht nieuws dan wordt er gedoken.
Ah, geef de vakbonden de schuld maar weer. Die hebben het altijd gedaan ondanks het machteloze verweer van die zielige werkgevers.
Hoe je het ook wendt of keert bij het ABP maakt de regering/kamer (middels wetgeving en overheidswerkgevers) de dienst uit en zullen dus linksom of rechtsom manieren vinden om uit de ruif van het ABP te eten.
Wellicht als de rijksambtenaren normale salarisverbeteringen (marktconform) hadden gehad, dat het er anders had uitgezien. Maar ook dat zal wel weer de schuld zijn van de vakbonden.