Meest gelezen

5 reacties

In dat geval zouden veel voorgaande wijzigingen in pensioenwetgeving in strijd zijn geweest met de pensioenwet. Denk aan de wet privatisering ABP, de vervanging van PSW door pensioenwet in 2007, de diverse fiscale aanpassingen van het Pensioenregime in de LB. De APPA staat los van de PW en schrijft ook geen financiering voor, anders dan geldt voor gewone werknemers. Gaat een gemeente, provincie of het Rijk failliet dan kan het pensioen van PA in gevaar komen.

A.C.M. Kuypers

Even los van de inhoudelijke discussie verbaas ik me over de timing van dit soort bezwaren....

J.A. van Laar

Me too

A.C.M. Kuypers

In dat geval zouden veel voorgaande wijzigingen in pensioenwetgeving in strijd zijn geweest met de grondwet natuurlijk. Ook alle wetgeving die effect heeft op de netto uitkeringen van de pa zijn dan allemaal in strijdmethoden de grondwet. Dus de inkomstenbelasting, de premieheffing volksverzekeringen enzovoorts

A.C.M. Kuypers

Fouten in het verleden gemaakt zoals al dan niet uitvoeren van Pensioenrichtlijn IORP I en II en eerdere pensioenwetgeving\ FTK mogen de eigendomsrechten van pensioenbelanghebbenden niet tegenwerpen. Het recht dient zijn juiste beloop te hebben door de tijd heen..

R. Lutgerhorst

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.

Inloggen