Achmea Investment Management is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Lessen uit de coronacrisis

Deel 3: Emerging Markets

Over het aandeel van Emerging Markets wordt veel gepraat en soms getwijfeld, zeker nu de impact van de coronacrisis steeds duidelijker wordt. Terwijl 'Europa' zelden of nooit ter discussie staat. Hoe logisch is dat? En welke verschillen zijn er binnen EM als 'containerbegrip'. In dit videogesprek bespreken Twan van Erp en Maurice Geraets van Achmea IM de actuele inzichten en de betekenis daarvan voor de beleggingsportefeuille.

Bekijk nu het videogesprek.

Deel 2: handelingsperspectieven

Wat is het handelingsperspectief voor pensioenfondsen? Wordt het scenario Beheerste Uitbraak met een herstel in de tweede helft van 2020, of toch Pandemie XL met een langdurige ontwrichting van de economie en van financiële markten? En ontstaat er inflatierisico? Bekijk nu deel 2 van het videogesprek over scenarioplanning met Twan van Erp, Hoofd Strategisch Portefeuille Advies en Maurice Geraets, Senior Investment Strategist bij Achmea Investment Management.

Deel 1: portefeuillestrategie en scenarioplanning

De coronacrisis bewijst het belang van scenarioplanning voor pensioenfondsen. Scenario's helpen fondsen om te gaan met een onzekere toekomst.

Twan van Erp, Hoofd Strategisch Portefeuille Advies en Maurice Geraets, Sr. Investment Strategist bij Achmea Investment Management leggen uit hoe je scenario's in kaart brengt. En hoe ze de gevoeligheid van de portefeuille toetsen voor economische of financiële schokken.

Bekijk nu het videogesprek.

Onderwerpen