Direct naar inhoud

Fondsen beperken zich bij verplichte keuzebegeleiding tot minimale — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 21 juli 2023

Sinds 1 juli moeten pensioenfondsen keuzebegeleiding bieden aan deelnemers. Dat betekent nu vaak nog niet veel meer dan dat ze doelen en ambities hebben opgeschreven, zeggen consultants. ‘Fondsen doen te weinig.’

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks pensioennieuws, -achtergronden en -opinie per e-mail
  • Vier keer per jaar Pensioen Pro Magazine (inclusief Vermogensbeheergids) per post
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

2 reacties

  1. M. Raaijmakers
    1 jaar geleden

    Komkommertijd?

  2. Drs. P. Bannink
    1 jaar geleden

    De nieuwe eisen aan zorgplicht en invulling van de zorgambitie is een mooie stap. Dat niet van de ene dag op de andere dag de wijze van begeleiding verandert is logisch. Er zijn nogal wat investeringen nodig om zo persoonlijk mogelijke begeleiding mogelijk te maken, maar ook wetgeving! PFZW en PGGM maken zich al jaren hard voor de API vanuit het pensioenregister (zie ook pensioenpro). Deze lijkt er nu ook te komen. De consultatie is gestart. Pas dan kan er op gemakkelijke en aansprekende wijze een goed integraal pensioenbeeld worden getoond in de diverse klantreizen. Binnen PensioenDoen investeren de koploper fondsen in een microservices platform van de toekomst, juist voor verbeterde dienstverlening in de gehele pensioenmarkt. En laten we dan ook niet de noodzakelijke API’s vergeten naar de belastingdienst, UWV, BKR, etc zodat de mate van ‘passendheid’ meer wordt dan alleen een juridische tekst op een website. De ambitie in de sector is er wel degelijk, maar niet alles kan tegelijk. De komst van het nieuwe contract zal ook zeer omvangrijke investeringen vergen. Los van het absorptievermogen van de PUO’s, is ook kosten bewustzijn in belang van de deelnemers. Dat bestuurders deze afweging maken de ontwikkeling zien als een groeipad is dan ook meer dan logisch.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.