Direct naar inhoud

De polder is straks aan de beurt — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 18 augustus 2017

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

3 reacties

  1. Anoniem
    7 jaar geleden

    Sociale Partners hebben weinig te bieden, maar de vraag moet ook zijn of zij het alleen recht hebben om op pensioenonderwerpen alleen het woord te voeren namens alle belanghebbenden. Slapers en gepensioneerden zijn getalsmatig, maar ook in hun aandeel in het collectieve pensioenvermogen aanmerkelijk groter dan de actieve deelnemers.
    Tijd dat in de polder ook zij aan het woord komen: Nederland is binnenkort goed voor 4 miljoen gepensioneerden (bron: NRC 18 aug 2016) en samen met de slapers goed voor meer dan de helft van de €1.300 miljard aan pensioenvermogen van de Nederlandse pensioenfondsen. Een aandeel in de Nederlandse pensioenpot en een aandeel in de Nederlandse economie die gepensioneerden (en slapers) recht geeft om een eigen zegje te doen in de polder.

  2. A. de Jong-nonner
    7 jaar geleden

    Het weerwoord zal zijn dat de vakbonden het belang van gepensioneerden vertegenwoordigen. Maar die vakbonden sloven zich liever uit voor hun betalende actieve leden. En die willen eerder een hoger salaris of twee jaar loondoorbetaling bij ziekte dan de één of andere vage toezegging voor een pensioen dat steeds verder weg ligt. Bovendien zijn volgens hen die gepensioneerden wel rijk genoeg.
    De ouderenbonden zouden gehoord moeten worden want zij vertegenwoordigen het belang van de gepensioneerden veel beter dan de vakbonden.

  3. A. van Dijk
    7 jaar geleden

    En de slapers? Zij bewegen mee met de actieve deelnemers maar zij hebben geen mogelijkheid om hun rechten als slaper goed voor de buhne te brengen en mogen niet stemmen. Meneer Theunissen, weet u hoeveel vermogen er voor slapers beheerd wordt?

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.