Meest gelezen

3 reacties

Goed plan. Wel eerst nog kijken naar inhaaleffecten voor in de afgelopen 10 jaar niet toegekende toeslagen of toegepaste kortingen. Die moeten leiden tot een direct ingaande verhoging van nog uit te keren pensioenen. En met terugwerkende kracht inhalen is ook nog een issue.
Ik denk dat dit systeem ook werkt voor invaren van ingegane pensioenen in de flexibele pensioenregeling. Die nieuwe pensioenregeling verdient hoe dan ook de voorkeur vanuit het perspectief van gepensioneerden.

A.C.M. Kuypers

Klinkt als een goed plan! Misschien wel anders verkopen: de kop lijkt te suggereren dat jullie de lopende uitkeringen helemaal buiten het invaren willen houden. Dat zou geen support krijgen nu de wet net door de TK is.

H. Bruins

Een invaarbonus! Dat klinkt goed. Achterstallige inhaalindexatie wordt niet genoemd. Toch is dat 1 van de factoren, die ervoor heeft gezorgd dat sommige fondsen een dekkingsgraad hebben van meer dan 125%. Dus eerst de pensioenaanspraken van de werkenden EN de lopende pensioenuitkeringen verhogen, dan pas de buffers in het nieuwe stelsel vullen.

J. 't Hart

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.

Inloggen