Direct naar inhoud

‘Eerst nieuw contract, pas daarna doorsneesystematiek afschaffen’ — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 9 april 2019

Bij PMT is geen geld voor afschaffing van de doorsneesystematiek, zegt werkgeversvoorzitter Benne van Popta. Hij stelt voor eerst een nieuw ambitiecontract in te voeren en de doorsneeopbouw pas later aan te pakken. ‘Laten we het in behapbare stukken knippen.’

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks pensioennieuws, -achtergronden en -opinie per e-mail
  • Vier keer per jaar Pensioen Pro Magazine (inclusief Vermogensbeheergids) per post
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

3 reacties

  1. Anoniem
    6 jaar geleden

    Hoeveel argumenten kun je verzinnen om weer jaren niets te doen? Dit is de mooiste: “Volgens Van Popta is het moment om de doorsneesystematiek af te schaffen verkeerd, door de lage rente.”. Maar beste Benne, de marktrente zal nog heel lang laag blijven. Deze daalt immers vanaf eind jaren ’80 van boven de 10% naar inmiddels 0%. En we zijn/worden een vergrijsde economie in Europa. Kijk dus naar Japan. Het zal nog 10-20 jaar duren voordat de marktrente ‘wat hoger’ wordt, waarbij 4% of meer echt niet zal gebeuren. En tegen die tijd is het leed al lang geschiedt. We lopen al 10 jaar achter met de pensioenhervorming en jij bedenkt weer van alles om het nog minimaal 10 jaar uit te stellen? Omdat ‘jouw’ generatie de pijn dan niet hoeft te nemen?

  2. F. van Berge
    6 jaar geleden

    Met een dekkingsgraad van 100% een ambitiecontract invoeren dat bij de eerste tegenslag onmiddellijk tot korten leidt. En dat met het argument dat kortingen voorkomen moeten worden….
    Kan de heer Van Popta dat nog een keertje uitleggen?

  3. L.C. Van De Kieft
    6 jaar geleden

    Het is lang geleden dat ik een reele beoordeling van de invoering van de doorsneepremie heb gelezen, later er nog veel volgen!

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.