Direct naar inhoud

Kennisbank

Nieuws van marktpartijen

De artikelen in de kennisbank vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Pensioen Pro.

 • Achmea Investment Management

  Samen met klanten realiseren wij meer vermogen voor later in een betere wereld. Met robuust portefeuilleadvies, vermogensbeheer met impact en doordacht risicomanagement. Maar vooral met ruim 350 betrokken medewerkers.

  Onze dienstverlening heeft als doel een robuuste en impactvolle beleggingsportefeuille in te richten die aansluit bij de karakteristieken en de investment beliefs van klanten. Vanuit de kaders van een veranderend pensioenlandschap en de ambitie om duurzaam verschil te maken, ontwikkelen wij visie en strategie en bieden wij oplossingen op het gebied van portefeuilleconstructie, risicomanagement, impactbeleggen en best-in-class vermogensbeheer.

  Klanttevredenheid staat bij ons op de eerste plaats. Méér dan tevreden klanten zijn voor ons heel belangrijk. Wij zijn dan ook blij en trots dat klanten ons waarderen met hoge klanttevredenheidscores.

 • Baillie Gifford

  Baillie Gifford, opgericht in 1908 met een hoofdkantoor in Edinburgh, is een toonaangevende Schotse vermogensbeheerder bekend om de sterke focus op lange-termijn, groei-georiënteerde aandelenbeleggingen.

  Wij streven naar het behalen van uitstekende beleggingsresultaten en een hoog niveau van dienstverlening aan onze relaties. Als actieve langetermijnbelegger met een voorkeur voor de ‘groei-stijl’ stellen wij portefeuilles samen op basis van onze eigen fundamentele analyse en onderzoek. Het beheerd vermogen bedraagt ca. Euro 260 miljard (eind 2023). Wat Baillie Gifford echt uniek maakt in de wereld van vermogensbeheer, is de partnerschapsstructuur waarbij alle partners binnen het bedrijf werken. Dit betekent dat het bedrijf niet onderhevig is aan de kortetermijndruk die vaak gepaard gaat met extern aandeelhouderschap. Deze onafhankelijkheid stelt Baillie Gifford in staat om zich op de lange termijn te richten met een duurzame bedrijfscultuur, waarbij de belangen van de klanten altijd voorop staan.

 • Capital Group

  Capital Group is een van de oudste en grootste vermogensbeheerders ter wereld. De onderneming beheert aandelen-, fixed income- en private equity-beleggingen voor diverse soorten beleggers. Capital Group heeft zich sinds 1931 uitsluitend toegelegd op het leveren van superieure en consistente resultaten aan langetermijnbeleggers op basis van portefeuilles met een hoge convictie, fundamentele research en persoonlijk rekenschap.

  Vandaag de dag beheert Capital Group voor particuliere en institutionele beleggers wereldwijd USD 2,1 biljoen aan langetermijnbeleggingen. Capital Group beschikt over een geïntegreerd wereldwijd researchnetwerk met meer dan 470 beleggingsprofessionals en haar portefeuillebeheerders hebben gemiddeld meer dan 27 jaar beleggingservaring.

  www.capitalgroup.com

 • Cardano

  Na de zoveelste financiële crisis in de jaren ’90, richtte Theo Kocken in 2000 Cardano op. De impact van deze crises op polishouders en pensioendeelnemers was groot. Kocken zag dat traditionele risicomodellen niet goed functioneerden en dat er behoefte ontstond aan een nieuwe manier van denken.

  In 2022 zijn ACTIAM en Cardano samengegaan, waardoor we nu diepe expertise op het gebied van duurzaam beleggen en risicomanagement combineren. Deze expertises zijn complementair en versterken elkaar. Ze nemen een centrale rol in ons denken, onze oplossingen en in onze beleggingsprocessen. Met de ruim 30 jaar lange ervaring en expertise van ACTIAM op het gebied van duurzaamheid, ontwikkelen we met Cardano nu op een veilige en vernieuwende wijze een lange termijn visie en strategie om het rendement en de impact te maken waar onze klanten en de samenleving om vragen.

  Met meer dan 500 gepassioneerde experts verspreid over Rotterdam, Londen en Scandinavië, beheren we ruim 50 miljard euro voor vermogensbezitters in Nederland, de Britse eilanden, Scandinavië en Zwitserland. Daarnaast dekken we meer dan 100 miljard euro aan pensioen- en verzekeringsverplichtingen af met derivaten.
  www.cardano.nl

 • DWS

  Met €896 miljard aan beheerd vermogen (per 31 December 2023) behoort DWS tot de toonaangevende beleggingsinstellingen in de wereld. Met meer dan 60 jaar ervaring en een uitstekende reputatie in zowel Duitsland, Europa, Amerika en Asia, zien klanten DWS wereldwijd als een betrouwbare partner voor geïntegreerde beleggingsoplossingen, stabiliteit en innovatie binnen een breed spectrum investeringsdisciplines.

  Wij bieden particulieren en instellingen toegang tot onze sterke investeringsmogelijkheden in alle belangrijke beleggingscategorieën en oplossingen die zijn afgestemd op groeitrends. Onze uitgebreide expertise op het gebied van Active, Alternative en Passive asset management – maar ook onze gerichte focus op milieu, maatschappij en bestuur – vullen elkaar aan bij het creëren van maatwerkoplossingen voor onze klanten.

  DWS wil innoveren en de toekomst van investeren vormgeven. Als corporate en trusted advisor voor onze klanten, spelen we een cruciale rol bij het navigeren door de overgang naar een duurzamere toekomst. Met ongeveer 4.500 medewerkers in kantoren over de hele wereld zijn we lokaal en tegelijkertijd één wereldwijd team

  www.dws.com

 • Legal & General Investment Management

  Legal & General Life Assurance Society werd in 1836 opgericht om de juridische wereld te voorzien van levensverzekeringen. In het begin van de 20e eeuw breidde de klantenkring zich verder uit dan alleen juristen. Het aanbod van verzekeringsproducten is sindsdien voortdurend vernieuwd. En Legal & General is uitgegroeid tot een vooraanstaande financiële dienstverlener die een breed scala aan financiële producten biedt, voor zowel institutionele als particuliere klanten. L&G Group is opgenomen in de FTSE 100 index. En is een van de hoogst gewaardeerde Britse bedrijven als het gaat om financiële draagkracht, met kredietbeoordelingen voor langetermijnschuld door Standard & Poor’s en Moody’s van respectievelijk A en A2.
  Meer dan 40 jaar geleden werd Legal & General Investment Management (‘LGIM’) opgericht als de zelfstandige beleggingstak van de Legal & General Group. Per 30 juni 2023 had LGIM een totaal beheerd vermogen van 1,348 miljard euro. Wij zijn een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders en beheren vermogen van zowel institutionele beleggers als niet-institutionele klanten.

  www.lgim.com

 • Nikko Asset Management

  Nikko Asset Management (beheerd vermogen van EUR 199 miljard) is een van de grootste vermogensbeheerders van Azië en biedt actief fondsbeheer voor diverse aandelen-, vastrentende en multi-asset strategieën. Daarnaast bieden we passieve strategieën, waaronder enkele van de grootste Aziatische exchange-traded funds (ETFs).

  Wij streven naar onovertroffen resultaten en benaderen alles wat wij doen als ondernemers. Hierdoor denken wij anders en zetten wij intelligente inzichten om in innovatieve en relevante beleggingsmogelijkheden. Door onze unieke combinatie van een mondiaal perspectief en Aziatisch DNA zijn wij in staat om geavanceerde en diverse producten te ontwikkelen die een nieuwe standaard vormen voor vermogensbeheer.

  Nikko Asset Management creërt progressieve en duurzame beleggingsproducten in nauw overleg met onze klanten. In een wereld waarin ‘one-size-fits-all’ niet langer voldoet, onderscheiden wij ons doordat wij inzichten omzetten in kansen. Wij begrijpen onze klanten én de krachten die de ontwikkeling van beleggingsmarkten bepalen. Dit maakt de oplossingen die wij ontwikkelen innovatief en relevant.

  https://en.nikkoam.com/

 • Nordea Asset Management

  Nordea Asset Management has a global business model and manages asset classes across the full investment spectrum. Our client base is equally split between Nordea group-related and external clients. A total of 930 people are employed in asset management, of which around 240 are dedicated investment specialists within four investment centres in Bergen, Copenhagen, Helsinki and Stockholm. Nordea is the leading investment manager in the Nordic Region but has developed a large global business servicing clients across Europe, the Americas and Asia. With EUR 241bn in assets under management, we have been experiencing strong growth over the past decade.
  www.nordeaassetmanagement.com
  (Source: Nordea Bank Abp. As of date: 31.03.2023.)

 • PIMCO

  PIMCO is wereldleider in actief vastrentend beheer met diepgaande expertise in zowel publieke als private markten. We beleggen het kapitaal van onze klanten in een breed scala aan vastrentende en kredietmogelijkheden, waarbij we profiteren van onze tientallen jaren ervaring in het navigeren van complexe schuldmarkten. Onze flexibele kapitaalbasis en diepgaande relaties met uitgevers hebben ons geholpen een van ‘s werelds grootste aanbieders te worden van traditionele en niet-traditionele oplossingen voor bedrijven die financiering nodig hebben en beleggers die op zoek zijn naar sterke risicogecorrigeerde rendementen.

  PIMCO’s positie in Nederland

  De Nederlandse markt is een belangrijke markt voor PIMCO, aangezien we al meer dan 35 jaar vermogens beheren voor Nederlandse pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, family offices en banken. Klanten in Nederland hebben PIMCO ongeveer €10 miljard aan vermogen toevertrouwd, dat wordt belegd in een breed scala aan beleggingsstrategieën, waaronder wereldwijde en core-obligatiestrategieën, bedrijfsobligaties, opkomende markten, private markten en LDI. Onze Nederlandse klantenbasis wordt ondersteund door vier toegewijde accountmanagers, die uitstekend op de hoogte zijn van de lokale klantontwikkelingen en uitdagingen, waaronder rapportage, regulering (waaronder FTK, Wet Toekomst Pensioen), LDI en ESG-beleggen. Voor strategische vragen over risicobeheer, portefeuilleoptimalisatie, scenarioanalyse, LDI etc. werkt het team nauw samen met het EMEA PIMCO Solutions and Analytics team dat gevestigd is in Londen. PIMCO is daarom in staat om klanten breed te ondersteunen op zowel het gebied van vermogensbeheer als strategisch advies, wat deel uitmaakt van onze klantenservice. Nederland maakt deel uit van het Benelux Team, onder leiding van Patrick Dunnewolt. Jeroen van van Bezooijen en Vincent Groenewoud zijn toegewijde accountmanagers in het Institutionele team, terwijl Phil Michels verantwoordelijk is voor onze Wealth Management Business in Nederland.

  nl.pimco.com/en-nl/