Direct naar inhoud

‘Nederland kiest eerder voor korten dan andere landen’ — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 9 november 2020

Pensioenverlagingen zijn in andere Europese landen, meer dan in Nederland, echt een laatste redmiddel, concludeert jurist Bas Dieleman. Het enige land waar met Nederland vergelijkbaar beleid wordt gevoerd is Denemarken.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

1 reactie

  1. Ing. J. van de Sanden Mba
    4 jaar geleden

    “Wellicht is Nederland verstandiger,”is bullshit. Gepensioneerde kunnen zich bijna niet verweren. Zij hebben namelijk niet de mogelijkheid tot staken of wat dan ook. Zij doen namelijk niet meer mee in de maatschappij, zo is de gedachte. Zogezegd nutteloos en kosten alleen maar geld. Wat vergeten wordt is dat zij hun bijdragen meer dan voldoende hebben gegeven en zouden dus een stabiel en vast pensioen moeten krijgen. Iets waar zij voor gewerkt hebben en verdienen. Respect krijgen de oudere in de overige staten, daar moet je niet meer aan zitten. Wij de werkende moeten ons toekomstig problemen zelf oplossen niet zo snel zoals in Nederland (en Denemarken) de gepensioneerde gaan korten. Ik ben hier als werkende absoluut tegen. PS. Laat de rente maar weer eens stijgen en de inflatie afnemen, dan neemt deze dreigingen ook af.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.