Direct naar inhoud

NN-medewerkers willen solidaire én flexibele regeling — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 10 maart 2022

Uit een enquête onder het personeel van NN Group blijkt dat de werknemers zowel elementen uit het solidaire als het flexibele contract willen. De bal ligt weer bij de bonden en de werkgever.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

1 reactie

  1. Drs. A. Esser
    2 jaar geleden

    Wordt er ook in de keuze (SPR of FPR) meegenomen hoe het pensioen het beste kan aansluiten bij iemands persoonlijke situatie? Wel of geen spaargeld, hypotheek wel of niet afgelost op pensioendatum, wel of geen partner met inkomen, uitgavenpatroon, inkomsten uit andere/eerdere banen etc etc? Je zou iedere werknemer eigenlijk een gesprek moeten aanbieden (ondersteund door techniek tbv data verzamelen) om je risico bereidheid vast te stellen voor het 2e pijler pensioen. Met zo veel verschillen tussen werknemers, blijft alleen de flexibele premie regeling toch over als logische keuze? Zeker voor werknemers werkend in de financiële sector met enige basiskennis. Ben daarom benieuwd hoe de vragen in dit onderzoek zijn opgesteld.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.