Direct naar inhoud

Rogier van Harten: ‘Pensioenfonds blijft fiduciair manager trouw’

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 26 mei 2023

Pensioenfondsen zijn in aanloop naar het nieuwe stelsel minder geneigd te wisselen van fiduciair beheerder, constateert Rogier van Harten van Columbia Threadneedle Investments.

‘De activiteit in de markt is minder dan de afgelopen jaren’, zegt Van Harten in de podcast Pensioen Pro In Gesprek. Volgens hem houden pensioenfondsen vooral vast aan hun huidige manager en bekijken ze pas na de transitie of die nog voldoet. Een vraag die dan wordt gesteld, is of bestaande uitbestedingspartijen het fonds goed genoeg hebben begeleid in het transitietraject.

Van Harten vertelt in deze podcast ook wat de overname van de Europese tak van BMO Global Asset Management door Columbia Threadneedle heeft betekend voor de organisaties in Nederland. En waarom hij verdere consolidatie op de markt voor fiduciair beheer verwacht.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster
Maikel Garcia, speler bij Kansas City Royals, rust uit op het eerste honk. Volgens Van Harten zijn pensioenfondsen ook honkvast bij de keuze voor een fiduciair beheerder richting het nieuwe stelsel. ANP / Associated Press

Abonneer u nu meteen bij Spotify, Apple of Google en mis geen aflevering van Pensioen Pro in Gesprek.