Direct naar inhoud

PGGM wil weg uit Zeist — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 22 februari 2024

PGGM wil over enkele jaren verhuizen van Zeist naar een duurzaam pand op een locatie die goed bereikbaar is met het OV. Dit moet meer jonge werknemers aantrekken en bijdragen aan de groene ambities van de uitvoerder.

Dat bevestigt PGGM. Uit schriftelijke bronnen blijkt dat de uitvoerder onderhandelt over een huurcontract voor een gebouw in Utrecht, dichtbij het centraal station. Dat contract zou op zijn vroegst in 2027 moeten ingaan.

PFZW, de grootste klant van de uitvoerder, zal naar verluidt meeverhuizen naar de nieuwe locatie in Utrecht. PFZW zit nu op een andere plek in Zeist dan PGGM. Bij PGGM werken ongeveer 1.500 mensen, bij PFZW circa 25.

Een woordvoerder wil op dit alles niet ingaan. Ze spreekt van ‘een intentie om te vertrekken uit Zeist’ en wil verder alleen kwijt dat het pand waar PGGM nu zit in zijn huidige staat niet toekomstbestendig is. ‘Het is te groot en er zijn duurzaamheidsopgaven die in de toekomst grote investeringen vergen. Bovendien is het pand niet goed bereikbaar met het OV wat ongunstig is voor de arbeidsmarktpositie van PGGM.’

Luchtopname van het kantoor van PGGM. Foto: ANP/Your Captain

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.