Direct naar inhoud

Suggestie voor onafhankelijke ‘Commissie Evenwicht’ krijgt politieke bijval — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 4 maart 2021

Politici van CDA, D66, PvdA, ChristenUnie en 50Plus staan positief tegenover het idee van ouderenbonden voor een onafhankelijke commissie, die normen stelt voor evenwichtigheid bij de transitie naar het nieuwe stelsel.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

 • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
 • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
 • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
 • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

2 reacties

 1. B. Starink
  3 jaar geleden

  Ik vind dat een slecht idee, want dan begint de hele discussie van de afgelopen 10 jaar weer opnieuw via deze route. Weer belangen tegenstellingen vergroten, proberen terug te onderhandelen etc. Dat proces moet afgelopen zijn na aannemen wet door het parlement. Daarna is het aan de besturen van fondsen en toezichthouders om hun taken uit te voeren en alle belangen evenwichtig te behartigen.

 2. H. Peters
  3 jaar geleden

  Op zichzelf een goed idee. Maar het is vreemd dat de omvang van de gelden hier genoemd worden. Voor de deelnemer geldt iedere cent. Naar mijn idee is onafhankelijk van de omvang van het absolute getal iets evenwichtig of iets is niet evenwichtig.
  Laat een commissie guidance geven over welke mate van afwijkingen nog acceptabel zijn en welke niet meer.
  Belangrijker is dat een bestuur kan besturen. Dat is zonder last- en ruggenspraak en daarmee zit er geen bestuurder alleen voor zijn/haar eigen geleding. Daarnaast heeft de sector toch al jarenlang gewerkt aan versterking van de interne en de externe controles door oa RvT’s en beter opgeleide VO’s.. Laten we niet het kind met het badwater weggooien en eerst de sommen maken.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.