Direct naar inhoud

Senioren ernstig verdeeld over pensioenwet — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 19 april 2023

Ouderenorganisaties verschillen onderling fors van mening over de Wtp. Het palet bestaat uit kritische voorstanders, zoals de Anbo, en uitgesproken tegenstanders, waaronder afgesplitste KBO-afdelingen en Omroep Max. Het aantal tegenstanders is gegroeid sinds de Kamerbehandeling.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

 • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
 • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
 • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
 • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

2 reacties

 1. T. Gommer
  1 jaar geleden

  Tja, maar wat zijn nu de inhoudelijke argumenten. Even afgezien wat er nog niet is geregeld. En wat is een casino-pensioen en zelf dan nog, is dat erg? Nu wordt het geld toch ook belegd? En welke experts dan, toch niet de 40 zelfbenoemde prominenten? Die na 10 pagina’s pleitten voor een hogere rekenrente en zelf verantwoordelijk waren voor de – als dat zo is – slechte data (en zo ja, dan wil ik dat graag zsm weten). ‘Ze’ zijn boos, weten er niets van en willen niet kiezen. Ok, maar ik wel. Je hóeft niet te kiezen, het mag! De KBO spant tot slot de kroon. Zij ‘doen zaken’ met 4 van de 5 meest louche partijen. De SP is altijd tegen – waartegen weten ze vaak niet, 50-plus is één 80er, de rest heeft ruzie gekregen. Boeren hebben geen en gaan überhaupt niet met pensioen schreef ik al. En de PVV, ach. Ik mis dan Forum voor Democratie – bestaan die overigens nog? En o ja, die zitten nu bij de BBB. De netwerkcorruptie van Cees tot slot heeft niet zoveel met de WTP te maken. Vooral dus met de oude pensioenwereld.

 2. P. Alphenaar
  1 jaar geleden

  ik ben nog niet voor en ben ook nog niet tegen. Wat ik eerst zou willen weten is: wat kost deze hele omzetting? Is er überhaupt inzicht in wat dit gaat kosten of zijn daar ook net zoveel vragen over te stellen als in de wet zelf? Ik ben bang dat er door heel veel mensen, bedrijven veel verdient gaat worden wat ten koste gaat van de indexatie van de pensioenen zelf.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.