Direct naar inhoud

Waarom PFZW engagement met oliebedrijven opgaf, en hoe nu verder — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 2 april 2024

PFZW verkocht begin dit jaar bijna al zijn beleggingen in producenten van fossiele energie. Ondanks vijftien gesprekken kreeg het fonds Shell niet zo ver om zijn beleid in lijn te brengen met het Parijsakkoord.

In deze aflevering van Pensioen Pro In Gesprek blikt redacteur Tjibbe Hoekstra terug op het twee jaar durende engagementprogramma van PFZW met olie- en gasbedrijven. Dat doet hij met Ravien Sewtahal van PFZW en Colin Tissen van PGGM, de vermogensbeheerder van PFZW.

Ook kijken ze vooruit: PFZW is bezig met de opzet een nieuw engagementprogramma met grootverbruikers van fossiele energie.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

‘Het idee is dat als de vraag naar hernieuwbare energie vergroot wordt, in de toekomst de vraag naar fossiele energie ook omlaaggaat’, aldus Tissen. ‘We gaan praten met veertig tot vijftig bedrijven in de hele waardeketen.’

Pensioen Pro In Gesprek is een maandelijkse podcast over actuele onderwerpen in de pensioensector. In elke aflevering van ongeveer een half uur gaat een redacteur van Pensioen Pro met een expert dieper in op zaken als de overgang naar het nieuwe stelsel, indexatiedilemma’s, governance, duurzaam beleggen en communicatie.

Delen op sociale media

Laatste artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009