Direct naar inhoud

De opgelaaide discussie rond invaren na publicatie interne adviezen

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 13 december 2023

Minister Schouten maakte interne adviezen over invaren openbaar. De transitiekosten werden vorig jaar geraamd op €1 mrd, maar de vraag is of dat genoeg is. En kantoorpersoneel van G-Star Raw valt onder het fonds Detailhandel en niet onder Mitt. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Minister Schouten heeft interne adviezen over invaren openbaar gemaakt. Bruikbare munitie voor tegenstanders van invaren, vertelt redacteur Olaf Boschman. Na het advies van de landsadvocaat uit 2011 raadden ambtenaren de regering invaren sterk af.

• Begin 2022 schatte minister Schouten de kosten van de transitie naar het nieuwe stelsel op éénmaal de jaarkosten voor pensioenbeheer, ongeveer 1 miljard euro. De vraag is of dat genoeg is. Uitvoerders laten bijna niets los, vertelt hoofdredacteur Maarten van Wijk.

• En het kantoorpersoneel van kledingmerk G-Star Raw valt volgens de rechtbank onder pensioenfonds Detailhandel en niet onder het fonds voor de Mode-, interieur-, textiel-, en tapijtbranche (Mitt). Over het waarom daarvan vertelt redacteur Sameer van Alfen.

Abonneer u op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast binnen. Alle podcasts van Pensioen Pro staan ook op onze website.