Direct naar inhoud

Nomineer uw kandidaten voor de Pensioen Pro Awards

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 12 april 2024

In juni vindt in Amsterdam de jaarlijkse uitreiking van de Pensioen Pro Awards plaats. Het is tot 7 mei mogelijk om organisaties te nomineren voor een prijs.

Het is de elfde keer dat de Pensioen Pro Awards worden uitgereikt. De vakprijzen hebben als doel kennisdeling te stimuleren en innovatie in de pensioensector voor het voetlicht te brengen. De nominaties worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

In totaal zijn er op 18 juni tien prijzen te vergeven. Er zijn gouden prijzen voor het ‘pensioenfonds van het jaar’ en voor de ‘uitzonderlijke bijdrage aan de sector’, een oeuvreprijs voor personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse pensioenwereld. Vorig jaar werden deze prijzen gewonnen door pensioenfonds Mediahuis Nederland en door Rob Bauer.

Wilt u een nominatie inzenden?

Voor het inzenden van nominaties vult u dit formulier in.

Meer inhoudelijke informatie over de Awards vindt u op deze pagina.

Daarnaast zijn er zilveren prijzen voor ‘beste pensioenfonds kleiner dan €5 mrd’ en ‘beste pensioenfonds groter dan €5 mrd’. Tot slot zijn er zes themaprijzen: verantwoord beleggen/esg, innovatie, communicatie, vermogensbeheer, diversiteit, inclusie & governance en ‘langetermijnbelegger van het jaar.’

De prijs ‘uitzonderlijke bijdrage aan de sector’ is bedoeld voor een persoon. Voor de andere prijzen komen pensioenfondsen en vergelijkbare pensioenorganisaties zonder winstoogmerk in aanmerking.

De tien te vergeven Pensioen Pro Awards.

Procedure

Nominaties zijn tot uiterlijk dinsdag 7 mei mogelijk. Een vakjury kiest vervolgens de winnaar uit de ingezonden nominaties.

Bij twee prijzen verloopt de procedure iets anders. De prijs ‘uitzonderlijke bijdrage aan de sector’ is op voordracht van de jury. Nominaties zijn hier niet mogelijk.

Voor de prijs ‘pensioenfonds van het jaar’ stelt de vakjury een shortlist van drie kandidaten op, waarbij ze put uit de inzendingen van alle andere categorieën. Daarna mogen de lezers van Pensioen Pro en FD en de luisteraars van BNR de winnaar aanwijzen.

Jury

De leden van de jury zijn Lisa Brüggen (Netspar), Loranne van Lieshout (Ortec Finance), Martijn Euverman (Sprenkels), Hedwig Peters (pensioenfondsbestuurder en -toezichthouder) en Stefan Lundbergh (Cardano Insights). Een deel van de prijzen wordt gesponsord, maar sponsoren hebben geen enkele invloed op wie de prijzen wint.

De prijsuitreiking vindt 18 juni plaats in circulaire evenementenlocatie Circa in Amsterdam, tijdens een diner na afloop van het Pensioen Pro Jaarcongres.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.