Direct naar inhoud

Dit zijn de nominaties voor de Pensioen Pro Awards — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 28 mei 2024

Pensioenfondsen ABP, Schoonmaak en de Shell-pensioenfondsen zijn kandidaat voor de prijs ‘Pensioenfonds van het jaar 2024’.

De shortlist met drie fondsen is opgesteld door een vakjury. Ze vormt een selectie uit de 27 nominaties die er zijn voor de diverse categorieën van de Pensioen Pro Awards.

De prijzen worden op dinsdagavond 18 juni uitgereikt, na afloop van het Pensioen Pro Jaarcongres waarvoor u zich nog kunt aanmelden.

ABP heeft de nominatie in de wacht gesleept, omdat het fonds bijdraagt aan de vermindering van het woningtekort en Nederlanders via de aanbesteding in Noordzeker een betrouwbaar aanbod van duurzame energie wil leveren voor een verantwoorde prijs. Daarbij zet het fonds volgens de jury zijn schaal op de juiste manier in.

Pensioenfonds Schoonmaak kwam in beeld als kanshebber, omdat het een innovatieve aanpak heeft gekozen om de achterban te bereiken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van generatieve AI, om teksten te kunnen vertalen en te versimpelen. Dit vermindert de afstand tussen fonds en deelnemer.

De twee Shell-pensioenfondsen zijn genomineerd omdat zij een platform voor vrouwen hebben ontwikkeld: Own it. Volgens de jury is het een slimme manier om communicatie in te zetten voor een doelgroep die minder ontvankelijk is voor pensioencommunicatie. Bij de fondsen zijn relatief veel vrouwen die voltijds werken aangesloten.

De komende weken kunnen lezers van Pensioen Pro en het FD, evenals luisteraars van BNR Nieuwsradio, stemmen wie van deze drie fondsen winnaar moet worden. Stemmen kan tot 11 juni 16.00 uur via de website van Pensioen Pro. Eerdere winnaars van de Gouden Pensioen Pro Award waren onder meer de pensioenfondsen Mediahuis, Heineken, PWRI, Provisum en ABN Amro.

De nominaties in de overige zeven categorieën zijn ook bekend. De winnaars in deze categorieën worden gekozen door de jury. De namen van de winnaars worden ook bekend op 18 juni. Onderstaand vindt u de nominaties kort samengevat. De volledige teksten van de nominaties zijn via de link hiernaast te vinden.

Verantwoord beleggen/ESG

ABP en BpfBouw, omdat zij samen €400 mln investeren om het aanbod van betaalbare huurwoningen in Nederland uit te breiden.

ABP, vanwege de aanbesteding voor het Nederlandse windmolenproject Noordzeker.

Pensioenfonds Rail & OV, aangezien het in 2023 een verkennende studie heeft uitgevoerd naar de invloed van zijn beleggingen op biodiversiteit.

Pensioenfonds Huisartsen en pensioenfonds Medewerkers Apotheken, voor het starten van engagement met vijf farmabedrijven om de afvalstroom in de zorg in te dammen.

Innovatie

Pensioenfonds Architectenbureaus, aangezien het een innovatief instrument heeft ingezet om deelnemerswensen in kaart te brengen: de gesprekskaart.

Pensioenfonds Nederlandse Groothandel, omdat deelnemers individueel kunnen kiezen of ze hun oude middelloonrechten willen overzetten naar de huidige individuele dc-regeling van het fonds.

Pensioenfonds Schoonmaak en APG, vanwege de ontwikkeling van een app op basis van generatieve AI waarmee de deelnemer informatie kan laten vertalen in de gewenste taal.

Pensioenfonds PGB, voor het ontwikkelen van een Wtp-portaal dat de omvangrijke en diverse achterban van het fonds moet ondersteunen in hun pensioentransitie.

Communicatie

AZL, vanwege het ontwikkelen en testen van een prototype voor de transitiecommunicatie waarin informatie online, actiegericht en snack-sized wordt aangeboden.

De Nationale APF, aangezien het een digitale keuzebegeleidingsmodule heeft ontwikkeld voor het kiezen van een beleggingsprofiel.

De Shell-pensioenfondsen, omdat zij via platform Own it het begrip van financieel welzijn en pensioen vergroten onder vrouwelijke deelnemers.

Pensioenfonds Medisch Specialisten, voor het in gesprek gaan met deelnemers via diepte-interviews, waardoor verlangens, zorgen en (financiële) behoeftes aan het licht kwamen.

WijPensioen, vanwege de opzet van de Nationale Pensioencompetitie. Dit is een pensioenspel waarbij deelnemers spelenderwijs leren over het pensioenstelsel.

Vermogensbeheer

Pensioenfonds Gasunie, dat afwijkt van het doorsnee pensioenfonds door relatief veel (65%) in zakelijke waarden te beleggen, met aandacht voor zorgvuldige risicobeheersing.

Pensioenfonds Nederlandse Bisdommen, vanwege zijn eigen karakter én omdat het tussen 2008 en 2023 een prachtige beleggingsprestatie heeft neergezet.

PMT, omdat het inzet op investeringen in Nederlandse technologische startups én scale-ups, waarbij de startups in hun volgende groeifase worden ondersteund.

Diversiteit, Inclusie & Governance

Pensioenfonds OAK, aangezien het een diversiteitsbeleid heeft dat niet alleen toeziet op leeftijd en geslacht maar ook op een diverse culturele achtergrond.

PensioenLab en Jongeren in institutioneel Pensioen (Jipp). PensioenLab  stoomt inmiddels de derde lichting jongeren klaar voor een bestuurszetel bij een fonds. Jipp ondersteunt jongeren tot 35 jaar die werkzaam zijn in en rond de pensioensector, of die ambitie hebben.

Pensioenfonds Fysiotherapeuten, omdat het met drie vrouwen in het bestuur, waarvan twee jong, een uitschieter is. Het bestuur en vo worden circa voor de helft gevuld met veertigers.

Beste fonds met minder dan €5 mrd vermogen

Pensioenfonds Abbott, voor de overstap van eindloon naar dc, waarbij het fonds en sociale partners snel hebben geschakeld en een elegante oplossing hebben bedacht.

Pensioenfonds Avebe, vanwege de behaalde rendementen op korte en langere termijn, waarbij het fonds met de overstap naar Visma Idella ook scherp let op de kosten.

Pensioenfonds Loodsen, aangezien het blijft vasthouden aan de overstap per 1 januari 2025 en deelnemers informeert over de transitie via een digitaal een-op-een spreekuur.

Pensioenfonds Metro, omdat het via een buy-in erin is geslaagd voor deelnemers nagenoeg volledige indexatie in te kopen (84% van de Europese prijsindex). En dat voor de rest van hun leven.

Personeelspensioenfonds APG, een vroege overstapper die daarvoor een gedetailleerd beleggingsbeleid heeft opgesteld, met een verhoogde allocatie naar return-beleggingen.

Beste pensioenfonds met meer dan €5 mrd vermogen

Pensioenfonds BPL, aangezien uit de CEM-benchmark blijkt dat het relatief goede beleggingsresultaten behaalt ten opzichte van vergelijkbare fondsen, tegen substantieel lagere kosten.

Pensioenfonds PGB, omdat het fonds met honderden werkgevers zonder kleerscheuren over wil naar de Wtp en circa vijfhonderd transitieplannen moet verwerken. Een flinke uitdaging.

PMT, omdat het heeft laten zien dat de sector een ingrijpende ICT-migratie wel degelijk met succes kan afronden. Het bracht de pensioenadministratie over van MN naar PGGM.

Een laatste categorie is die voor ‘Uitzonderlijke bijdrage aan de sector’, een oeuvreprijs voor personen, die in het verleden door onder anderen Rob Bauer, Lans Bovenberg, Peter Borgdorff, Wouter Koolmees en Theo Kocken is gewonnen. De winnaar van deze categorie wordt door de jury gekozen, zonder voorafgaande nominaties.

De winnaars in alle categorieën worden gekozen door de vakjury, die bestaat uit Lisa Brüggen (Netspar), Martijn Euverman (Sprenkels), Loranne van Lieshout (Ortec Finance), Stefan Lundbergh (Cardano Insights) en Hedwig Peters (pensioenfondsbestuurder bij fondsen Citigroup en HaskoningDHV).

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.