Direct naar inhoud

Echtscheiding, toetredingsleeftijd en vroegpensioen

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 22 februari 2023

Pensioenfondsen ontwikkelen een systeem om de verdeling bij echtscheiding makkelijker te maken. De verlaging van de toetredingsleeftijd naar achttien jaar leidt tot veel extra pensioendeelnemers. En vakbonden willen meer mogelijkheden voor vroegpensioen. Dit in nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Een aantal pensioenfondsen en -uitvoerders ontwikkelt samen een systeem waarmee deelnemers eenvoudig de verdeling van pensioen bij echtscheiding kunnen regelen. Hoofdredacteur Maarten van Wijk vertelt hoe dat eruit gaat zien.

• De verlaging van de toetredingsleeftijd voor pensioenregelingen naar 18 jaar per 1 januari 2024 leidt tot honderdduizenden extra pensioendeelnemers. Redacteur Tjibbe Hoekstra vertelt welke impact dat heeft.

• Vakbonden willen meer wettelijke en cao-mogelijkheden waarmee werknemers kunnen sparen voor vroegpensioen. Over welke voorstellen ze daarvoor doen en over de Kamervragen van D66, vertelt redacteur Lieuwe Koopmans.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

1 reactie

  1. I. Winkel-Foppen, I.
    1 jaar geleden

    Ik vind het een goed idee dat als je jong bent kan sparen voor een vroeg pensioen, je moet tenslotte langer doorwerken en op deze manier kan je toch eerder stoppen!

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.