Direct naar inhoud

Personalia en investeringen — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 2 mei 2018

André van den Heuvel nieuw hoofd institutional sales bij Robeco; Alexandra Phillippi vervangt Harry Vossebeld als coo bij PGGM; Monique van der Poel in bestuur PME; Freek Busweiler in bestuur PGB. BPL, PME en Slagersbedrijf investeren in gasloze woningen, Witteveen+Bos in particuliere hypotheken.

Robeco heeft André van den Heuvel aangesteld als hoofd Institutional Sales NL & Nordics, per 1 mei 2018. Van den Heuvel is afkomstig van Actiam. Daar was hij hoofd Business Development, onder meer verantwoordelijk voor relaties met institutionele klanten, marketing en communicatie.

Van den Heuvel was eerder ook hoofd Client Group bij NN IP en hoofd institutionele klanten Benelux bij BlackRock en F&C. De eerste jaren van zijn carrière, van 1990 tot 1997, werkte hij echter ook al bij Robeco, als portfoliomanager vastrentende waarden.

Van den Heuvel volgt Hilko de Brouwer op. De Brouwer vertrekt volgens Robeco vanwege ‘carrièrekansen elders’.

Alexandra Phillippi

Alexandra Phillippi (52) wordt per 1 mei de nieuwe Chief Operations Officer (coo) in de directieraad van PGGM. Zij is vervangt Harry Vossebeld op in het Executive Committee van de pensioenuitvoeringsorganisatie, die sinds 2010 de coo was. Vossebeld heeft volgens PGGM aangegeven, dat hij na achttien bij PGGM tijd voor een andere werkomgeving vond.

Phillippi is afkomstig van ABN Amro. Daar werkte ze sinds 1993, met als laatste functie die van Managing Director International Business Services

Monique van der Poel (1981) is benoemd in het bestuur van het Pensioenfonds van de Metalektro (PME). Zij wordt niet-uitvoerend bestuurder in het one-tierboard van PME en komt op een zetel namens werkgevers.

Van der Poel is pensioenadvocaat bij kantoor EPB-law en daarnaast promovenda pensioenrecht aan de Vrije Universiteit. Verder is ze rvt-lid bij de fondsen BPL (Landbouw) en Tandtechniek. Van der Poel neemt plaats in de bestuurlijke commissie pensioenbeleid- en communicatie. Ze volgt Henri Kroezen op, die eind 2017 met pensioen ging.

Wie investeert waar

BPL Pensioen, PME en bpf. Slagersbedrijf investeren samen €85 mln in 423 starters- en 197 zelfstandige studentenwoningen in Leiden. Het gaat om appartementen op de Campus Yours in Leiden, die worden opgeleverd zonder gasaansluiting. De studentenwoningen worden volledig gefinancierd door BPL, dat ook 140 van de 423 startersappartementen voor zijn rekening neemt. BPL investeert €40 mln. PME en Slagersbedrijf tekenen voor 148 en 135 starterswoningen, zij dragen €24 mln en €21 mln bij. De investering van de fondsen loopt via Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De 620 woningen vormen het sluitstuk van het project in Leiden, dat in totaal 1785 woningen telt. Eerder investeerden opf. Rabobank en het Achmea Dutch Residential Fund al in Yours. Opf. Witteveen+Bos belegt €7 mln in het PVF Particuliere-Hypothekenfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het fonds van het ingenieursbureau in Deventer heeft een totaal belegd vermogen van €145 mln. Het aantal participanten in het hypothekenfonds stijgt met de toetreding van Witteveen+Bos naar 51.

Freek Busweiler.

In het bestuur van pensioenfonds PGB is Freek Busweiler (67) benoemd op een zetel namens gepensioneerden. Busweiler gaat zich in het bestuur richten op communicatie met de deelnemers.

Busweiler zat tot voor kort in het verantwoordingsorgaan van PGB namens de Vereniging van Gepensioneerden van Pensioenfonds PGB, de organisatie die hem voor het bestuur heeft voorgedragen.

Busweiler was in het verleden onder meer directeur bij de VNU Dagbladengroep, lid van de raad van bestuur van Koninklijke Wegener en ceo ad interim bij drukkerij Koninklijke Joh. Enschedé. Van 2012 tot 2015 zat hij in het bestuur van Pensioenfonds PostNL.

Busweiler vult een vacature op die vorig jaar was ontstaan door het vertrek van Marjan van Noort. Zij werd vorig jaar april benoemd maar kreeg daarna onverwacht een andere baan bij de FNV die niet te combineren was met haar bestuursfunctie.