Direct naar inhoud

Personalia en mandaten

Geplaatst in genre:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 21 juli 2017
Imke Hollander

Imke Hollander, hoofd beleggingsbeleid en strategie van (fiduciair) vermogensbeheerder Blue Sky Group, vertrekt per 1 september naar PWRI, het pensioenfonds voor werknemers van sociale werkplaatsen. Ze neemt daar de verantwoordelijkheden over van Berry Spitsbaard als adviseur van de beleggingscommissie. Spitsbaard gaat zich meer toeleggen op projecten en het beheer van de pensioenadministratie.

Volgens PWRI stelt de benoeming van Hollander de beleggingscommissie beter in staat om fiduciair manager BMO Global Asset Management te monitoren. Hollander rapporteert direct aan Wim Hoek, die in maart Frans Prins opvolgde als directeur.

Sjoerd Hoogterp stopt per 1 september als directeur bestuursbureau bij het Pensioenfonds Notariaat. Hij was voorheen directeur van het Notarieel Pensioenfonds, en heeft de de afgelopen twee jaar bijgedragen aan de fusie van dat fonds met bpf Medewerkers in het Notariaat, die per 1 maart is voltrokken.

het fonds zegt de komende periode te kijken naar de opvolging van Hoogterp. Hij is momenteel bestuurslid van bpf Horeca & Catering. Hij was voorheen onder meer (interim) directeur bij de fondsen Mercurius, PWRI en Sabic, en cfo van uitgever SDU.

Kantoor Avery Dennison in Oegstgeest Foto Bic (Wikimedia Commons)

Het opf Avery Dennison heeft NN Investment Partners aangesteld als nieuwe fiduciair manager. NN IP zal integraal balansbeheer, strategisch advies, managerselectie, monitoring en rapportages verzorgen.

Het fonds heeft als doel de efficiëntie van het vermogensbeheer te vergroten. Voorafgaand heeft het bestuur de investment beliefs herijkt, met onder meer een grotere voorkeur voor passief beleggen (“passief, tenzij”).

In het jaarverslag 2016 vermeldt het fonds dat het belegt in fondsen van Robeco, Russell Investments en Credit Suisse, terwijl Robeco een balanced mandaat heeft voor de renteafdekking en de verdeling over de assetcategorieën. Verder doet Achmea IM beleggingsadministratie, evenals risico-, compliance- en performancerapportages.

Tijs Houwen Foto BlackRock

Tijs Houwen (37) is bij BlackRock benoemd tot director in de functie van gedelegeerd beleggingsstrateeg voor institutionele relaties. Hij komt van PGGM, waar hij senior investment consultant was. Daarvoor werkte hij bij Achmea IM, J.P. Morgan en ING.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.