Direct naar inhoud

PGGM legt zich toe op eigen sector en PFZW — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Gepubliceerd op: 2 oktober 2018

Pensioenuitvoerder PGGM gaat zich concentreren op de sector zorg en welzijn en de grootste klant PFZW. Het wil geen nieuwe klanten voor pensioenbeheer meer, maar wel voor vermogensbeheer. Het apf Volo past niet meer in de strategie.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

1 reactie

  1. P. Kraneveld
    6 jaar geleden

    De redenering is moeilijk te volgen: als de verplichtstelling vervalt moeten we onze bestaande klanten bij ons houden dus moeten we klanten buiten de sector niet meer accepteren. Zonder verplichtstelling zullen er, wat je ook doet, bestaande klanten weglopen. Het is onmogelijk om het iedereen altijd naar de zin te maken. De weglopers worden niet vervangen door klanten die zich niet welkom voelen. Als de situatie zo grondig zou veranderen moet je niet proberen om de bestaande situatie hardnekkig te handhaven, maar juist inspelen op nieuwe kansen om te overleven. Dat kan overigens ook door klanten in dezelfde sector in andere landen te werven en dat kan nu ook al.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.