Direct naar inhoud

ABP als indexbelegger, Achmea kiest IG&H en DNB let op transitie

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 2 mei 2023

ABP gelooft niet meer in actief beleggen en stapt over op passief beleggen. Achmea Pensioenservices kiest voor het it-systeem van IG&H. DNB en AFM gaan een overlegplatform opzetten dat zich richt op de transitie. Dit in de podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in een kwartiertje het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen tijd toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• ABP stapt over op indexbeleggen. Het fonds geloofde jarenlang als een van de weinige fondsen met actief beleggen meer rendement te kunnen boeken. De extra kosten zouden opwegen tegen het extra rendement. Nu is dit fonds van zijn geloof gevallen. Wat heeft geleid tot die omslag? Redacteur Tjibbe Hoekstra vertelt er meer over.

• Achmea Pensioenservices kiest voor het administratiesysteem van IG&H. Op dit systeem gaat het over voor het nieuwe stelsel. De uitvoerder had een eigen softwarebedrijf maar dat is afgevallen. Redacteur Sameer van Alfen sprak met Arthur van der Wal, divisievoorzitter bij Achmea.

• DNB heeft de afgelopen weken allerlei berichten over toezicht en de transitie naar buiten gebracht. De transitie is nieuw voor fondsen en toezichthouders. DNB is er veel aan gelegen verrassingen te voorkomen, vertelt redacteur Frank van Alphen.

Abonneer u op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.