Direct naar inhoud

Komt de nieuwe pensioenwet nog op tijd door de senaat?

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 8 februari 2023

De premies stegen dit jaar amper. De grootste fondsen leden vorig jaar forse verliezen op hun renteafdekking. En de behandeling van de pensioenwet in de senaat loopt door tot na de Statenverkiezingen. Hierover meer in nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• De pensioenpremies zijn dit jaar nauwelijks gestegen. Maar dankzij de hogere rente heeft een op de drie bedrijfstakfondsen wel de opbouw wat kunnen verhogen, vertelt redacteur Frank van Alphen.

• De grote vijf pensioenfondsen hebben vorig jaar door de oplopende rente forse verliezen geleden op hun renteafdekking. De rentestijging leidde juist tot dalende pensioenverplichtingen en stijgende dekkingsgraden. Hoe dat zit, legt redacteur Sameer van Alfen uit.

• En de behandeling van de nieuwe pensioenwet in de Eerste Kamer loopt toch nog door na de Statenverkiezingen op 15 maart. Of dat een belemmering is voor de tijdige inwerkingtreding voor de wet, vertelt redacteur Olaf Boschman.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.