Direct naar inhoud

Stemming open voor prijs ‘Pensioenfonds van het jaar’

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 19 september 2022

De Shell-pensioenfondsen, BpfBouw en pensioenfonds ABN Amro zijn kandidaat voor de gouden Pensioen Pro Award 2022. Het publiek heeft nu gelegenheid om te stemmen.

De shortlist met drie fondsen is opgesteld door een vakjury en vormt een selectie uit de ruim veertig nominaties die in totaal zijn gedaan voor de diverse categorieën van de Pensioen Pro Awards. De prijzen worden op dinsdagavond 4 oktober uitgereikt aan de winnaars, na afloop van het Pensioen Pro Jaarcongres.

De pensioenfondsen van Shell springen er volgens de vijfkoppige jury uit vanwege hun vernieuwende communicatie, waarbij pensioen voor deelnemers toegankelijk en begrijpelijk wordt gemaakt: de Shell-fondsen zijn solide én vooruitstrevend, aldus de jury. Het Bouwfonds maakt indruk met zijn beleggingen in verantwoord, duurzaam en sociaal vastgoed: goed voor pensioen, én goed voor Nederland. Het ABN Amro-fonds, ten slotte, doet het op alle fronten uitstekend: de jury vindt dit een structureel sterk fonds dat consistent waarde oplevert voor zijn deelnemers, ongeacht de marktomstandigheden.

U kunt nu stemmen

Breng nu uw stem uit!

De komende weken kunnen lezers van Pensioen Pro en het Financieele Dagblad, evenals luisteraars van BNR Nieuwsradio, stemmen wie van deze drie fondsen winnaar van de prijs moet worden. Stemmen kan tot 3 oktober 16.00 uur via de website van Pensioen Pro. Eerdere winnaars waren onder meer PWRI, pensioenfonds Heineken, Unilever APF en Provisum (2 keer!).

Negen categorieën

Bij de prijsuitreiking worden ook de winnaars bekend in de negen andere categorieën. De kandidaten in die categorieën zijn:

Verantwoord beleggen/Esg: pensioenfonds Detailhandel, PostNL, pensioenfonds Medisch Specialisten, BpfBouw, Bakkers & Zoetwaren, PFZW, BrightPensioen

Innovatie: SPOA, SBZ Pensioen, pensioenfonds Meubel, PFZW, APG, Mitt (met AZL).

Communicatie: pensioenfonds Recreatie, pensioenfonds Schoonmaak, PWRI, Shell, BeFrank.

Vermogensbeheer: KLM Vliegend Personeel, Pensura, BPL, APG.

Langetermijnbelegger van het jaar: PMT, BpfBouw, PGGM, PME.

Diversiteit en inclusie: PME, pensioenfonds Detailhandel, APG, pensioenfonds Waterbouw.

Beste fonds met minder dan €5 mrd vermogen: pensioenfonds Rijn en Binnenvaart, Pensura, pensioenfonds Openbare Apothekers.

Beste pensioenfonds met meer dan €5 mrd vermogen: Philips Pensioenfonds, Bpf Detailhandel, ABN Amro.

Een laatste categorie is die voor ‘Uitzonderlijke bijdrage aan de sector’, een oeuvreprijs voor personen, die in het verleden door Jan Tamerus, Jetta Klijnsma, Lans Bovenberg, Peter Borgdorff en Wouter Koolmees is gewonnen. De genomineerden in deze categorie worden niet bekend gemaakt.

Jury

De winnaars in alle categorieën worden gekozen door de vakjury, die bestaat uit Marike Knoef, Stefan Lundbergh, Loranne van Lieshout, Martijn Euverman en Hedwig Peters. Gast-juryleden voor de categorie ‘Diversiteit en inclusie’ zijn Paula Verhoef (FNV) en Titia Dieben (FLOXX).

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.