Direct naar inhoud

Wat is actuaris Agnes Joseph van plan in Den Haag?

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 4 oktober 2023

Wat gaat Agnes Joseph van Achmea doen als ze in de Tweede Kamer komt? Wordt het een hete herfst voor uitvoerders, na de looneis van 10% bij PGGM? En waarom stappen pensioenfondsen en masse over van fondsen naar mandaten? Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Actuaris Agnes Joseph van Achmea staat hoog op de lijst van Nieuw Sociaal Contract, de partij van Pieter Omtzigt. Wat is zij van plan in Den Haag?

• De bonden leggen een forse looneis neer bij PGGM: 10% salaris erbij. Bij andere uitvoerders beginnen de gesprekken deze dit najaar. Wordt het een hete herfst voor pensioenuitvoerders?

• Pensioenfondsen stappen over van beleggingen in beleggingsfondsen naar mandaten: er is liefst €342 mrd overgegaan de afgelopen paar jaar. Waarom zetten pensioenfondsen deze stap?

Abonneer u op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast binnen. Alle podcasts van Pensioen Pro staan ook op onze website.