Direct naar inhoud

Criteria voor aansluiting bij fonds gedateerd — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 6 juni 2023

Hoeveel omzet of medewerkers moet een onderneming in een sector hebben om onder het verplichte pensioenfonds te vallen? De veranderde economie eist duidelijker criteria.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

 • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
 • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
 • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
 • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

2 reacties

 1. T. Gommer
  1 jaar geleden

  Ach, ik gooi hem er nog maar eens weer in: een algehele (minimale) pensioenplicht voor alle werkenden? Ook voor zzp’ers dus. Mooi in te voeren per 2028, daarna vrije keus van elk bedrijf waar die onder te brengen. De huidige verplichtstelling kan dan opgeheven. Die is immers toch in strijd met de EU-mededingswetgeving, zeker na de Wet Toekomst Pensioenen. Hoe makkelijk kan het leven zijn….

 2. M. Ligtenberg
  1 jaar geleden

  Goed idee Theo! Dan hebben we ook geen 50 bedrijfstakpensioenfondsen meer nodig die allemaal hetzelfde doen en daarmee miljoenen aan pensioengeld verspillen, maar slechts een paar grote. Het beschikbaar komende personeel van de opgedoekte fondsen kan dan worden ingezet om aan deelnemers uit te leggen hoe hun pensioen in elkaar zit.
  A.g.v. de keuze voor de sympathiek klinkende maar onbegrijpelijke solidaire premieregeling zijn daar vele manjaren werk mee gemoeid. Waarom zou je het simpel houden als het ook ingewikkeld kan …

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.