Direct naar inhoud

‘Geen gelijk speelveld tussen de premieregelingen’ — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 21 juli 2020

De verbeterde premieregeling met extra solidariteitselementen combineert de risicodeling en keuzevrijheid van de twee contracten uit de hoofdlijnennotitie. Agnes Joseph vraagt zich af waarom niet elk fonds deze tussenvariant mag gebruiken.

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

1 reactie

  1. M. de Wit
    4 jaar geleden

    Zoals altijd weer een interessante opinie Agnes. Maar lijkt hier niet sprake van een “slip of the pen”? In de samenvatting van de hoofdlijnennotitie hoeft maar één keer het woordje “ook” te worden toegevoegd en dan is de verbeterde premieregeling met aanvullende solidariteitselementen evengoed toegankelijk voor ondernemingspensioenfondsen. De betreffende passage komt dan te luiden “Sociale partners kunnen ook kiezen voor een verbeterde premieregeling. Ook in dit contract kunnen zij – als zij dat willen en [ook] als dit contract wordt uitgevoerd door een bedrijfstakpensioenfonds of beroepspensioenfonds – meer risico’s delen dan nu het geval is.” Net als jij zie ook ik niet in waarom je op dit punt onderscheid zou (willen/moeten) maken en tussen enerzijds bedrijfstakpensioenfondsen en beroepspensioenfondsen en anderzijds ondernemingspensioenfondsen.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.