Direct naar inhoud

Waarom een collectieve oplossing voor shoprecht niet mag

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 8 maart 2023

De duurzaamheidsclassificatie van veel beleggingsfondsen is verlaagd. DNB geeft zichzelf volgens de Pensioenfederatie te veel macht. En collectief oplossen van het shoprecht mag niet. Dit in nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Vermogensbeheerders hebben de duurzaamheidsclassificatie van honderden beleggingsfondsen verlaagd. Waarom dat ook pensioenfondsen raakt, legt redacteur Frank van Alphen uit.

• DNB geeft zichzelf te veel macht om invaren bij een pensioenfonds te verbieden, stelt de Pensioenfederatie. Over welke kritiek de federatie heeft, vertelt hoofdredacteur Maarten van Wijk.

• En pensioenfondsen mogen binnen de flexibele premieregeling geen collectieve oplossing bieden voor het shoprecht van gepensioneerden. Waarover dit gaat, legt Frank van Alphen ook uit.

Abonneer u op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.