Direct naar inhoud

Over de vrees van de AFM voor te hoge pensioenverwachtingen — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 7 februari 2024

Pensioenfondsen moeten deelnemers een realistischer beeld geven van het nieuwe stelsel, vindt de AFM. Het IMVB-convenant voor duurzaam beleggen is mislukt. En fondsen maken pas op de plaats met hun beleggingen. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

  • De Autoriteit Financiële Markten vreest dat goed-weerscenario’s in transitieplannen van fondsen, met veel hogere resultaten dan in het oude stelsel, deelnemers een onrealistisch beeld geven van hun verwachte uitkering in het nieuwe stlesel. Wat er aan de hand is, legt redacteur Sameer van Alfen uit.
  • Het resultaat van het convenant voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen is teleurstellend. Van de 75 pensioenfondsen die het convenant ondertekenden, voerden maar vijf alle afspraken uit. Redacteur Tjibbe Hoekstra vertelt wat er mis ging.
  • En pensioenfondsen zijn momenteel minder geneigd tot grote strategische veranderingen in hun beleggingen. Ze richten zich vooral op analyses voor het beleggingsbeleid in de nieuwe pensioenregeling, vertelt Sameer.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.