Direct naar inhoud

Donkere wolken aan de horizon voor de koplopers — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 3 april 2024

De eerste tekenen zijn er dat fondsen die per 1 januari 2025 zouden invaren dat niet halen. De uitdagingen rond de communicatie over het nieuwe stelsel. En automatische aansluiting van zzp’ers, met opt-out, is volgens sociale partners geen goed idee. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste nieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:
• Per 1 januari 2025 zouden de eerste pensioenfondsen overgaan naar het nieuwe stelsel. Maar de eerste tekenen dat die datum niet wordt gehaald, dienen zich al aan, vertelt redacteur Olaf Boschman.
• Het concept van de pensioenpot wordt niet begrepen, bleek op het Pensioen Pro Focuscongres. De communicatie over de Wet toekomst pensioenen belooft knap ingewikkeld te worden, vertelt redacteur Frank van Alphen.
• Automatische aansluiting met opt-out is geen goed idee, concluderen sociale partners. Daarmee sneuvelt het meest kansrijk geachte idee om zzp’ers pensioen te laten opbouwen, vertelt hoofdredacteur Maarten van Wijk.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks pensioennieuws, -achtergronden en -opinie per e-mail
  • Vier keer per jaar Pensioen Pro Magazine (inclusief Vermogensbeheergids) per post
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.