Direct naar inhoud

Waarom niet invaren miljarden extra zou kosten — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 1 mei 2024

Niet invaren leidt tot circa €18 mrd extra uitvoeringskosten, becijferde PwC. Ruim de helft van de transitiekoplopers lukt het niet om op 1 januari 2025 in te varen. En vrouwen bouwen gemiddeld 40% minder pensioen op dan mannen. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Ongeveer €18 mrd extra uitvoeringskosten zou het de komende decennia kosten als opgebouwde pensioenen bij de stelselherziening niet worden ingevaren, stelt PwC. Over hoe dit bedrag tot stand komt vertelt hoofdredacteur Maarten van Wijk.
• Ruim de helft van de transitie-koplopers onder de bedrijfstakpensioenfondsen lukt het toch niet om op 1 januari 2025 in te varen. Hoe dit komt en hoe het plaatje eruit ziet voor uitvoeringsorganisatie TKP, vertelt Maarten ook.
• Vrouwen bouwen gemiddeld 40% minder pensioen op dan mannen. Dat komt niet alleen omdat ze minder werken en verdienen, maar ook omdat regelingen soms nadelig uitpakken, stelt vakbond FNV. Hoe dit zit, legt redacteur Frank van Alphen uit.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.