Direct naar inhoud

Waarom verantwoord beleggen het politieke tij tegen heeft — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 12 juni 2024

De motie tegen activistisch beleggen door pensioenfondsen is aangenomen. Vijf fondsen willen pas in 2028 over naar het nieuwe stelsel. En de AFM roept op tot informeren over het effect van een baanwissel. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:
• De motie tegen ‘activistisch of ideëel’ beleggen door pensioenfondsen die de Tweede Kamer heeft aangenomen. De VVD, BBB en SGP dienden de motie in. In de motie staat dat in het beleggingsbeleid van fondsen ‘het realiseren van een koopkrachtig pensioen altijd centraal moet staan’, vertelt redacteur Olaf Boschman.
• Vijf fondsen gaan er inmiddels van uit dat zij pas in 2028 overstappen naar het nieuwe pensioenstelsel, blijkt uit de sector- en risicorapportage over de transitie van De Nederlandsche Bank. Ondertussen is het wetsvoorstel dat dit mogelijk moet maken, nog niet naar de Tweede Kamer gestuurd, vertelt redacteur Lieuwe Koopmans.
Voor de liefhebber: klik hier voor een overzicht van Pensioen Pro van de transitie voor bedrijfstak- en beroepsfondsen.
• En de Autoriteit Financiële Markten roept pensioenuitvoerders op om deelnemers, die in het nieuwe stelsel een stijgende premie houden, op tijd te informeren over het mogelijke effect van het wisselen van baan op hun pensioen. Voor welke deelnemers dit relevant is en waarom, legt redacteur Sameer van Alfen uit.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.